Zabezpieczenie zakładu przeciw insektom latającym oraz pełzającym polega na wytyczeniu newralgicznych punktów, w których bazując na lustracji terenu zewnętrznego oraz 25 letnim doświadczeniu wiemy, że insekt ma największe szanse wystąpienia ( uzupełniając o punkty krytyczne dostaw, pomieszczenia socjalne oraz szatnie pracownicze ). Następnie rozmieszczamy odpowiednie markery, detektory feromonowye, pułapki feromonowo-klejące, lampy owadobójcze i dostarczamy listy działań korygujących, które pozytywnie wpłyną na poprawę bezpieczeństwa zakładu.

Najczęściej występujące insekty latające:

  • Mucha
  • Omacnica
  • Mklik
  • Osa
  • Szerszeń

Najczęściej występujące insekty pełzające:

  • Mrówki
  • Prusaki
  • Karaluchy
  • Trojszyki
  • Wołek Zbożowy
  • Larwy Omacnicowatych
  • Krocionogi

Punkty kontrolowane raz w miesiącu są każdorazowo czyszczone i uzupełniane feromonem lub wkładem klejowym. W razie stwierdzenia insektów, informacje na temat miejsca wystąpienia, gatunku, liczebności itp. są naniesione na kartę kontroli insektów, a następnie przeniesione na raport insektów.

 

 

Zabezpieczenie zakładu mięsnego, zabezpieczanie ubojni, zabezpieczanie młynów, zakładów produkcji zywności, przetwórstwa ryb, produkcji napojów, zabezpieczanie restauracji, barów, pubów i innych punktów gastronomicznych, zabezpieczanie sklepów, marketów, supermarketów, zabezpieczanie przeciw szkodnikom stacji paliw wraz z gastronomią.

Zaufali nam

 

IKEA Industry, SUEMPOL, HOOP, PKN DUDA, PSS SPOŁEM, ZM ŁUNIEWSCY, STÓŁ POLSKI, NETTER, EKO-NATURA, CZARY-NATURY, HOTEL TRIO, AGRIPOL i wielu innych